Magazin

★★★★☆

Ce trebuie sa urmariti atunci cand cumparati un cleste

Ti-am pregatit urmatoarele puncte care te vor ajuta sa alegi mai inteligent un cleste cu nas plat si nu numai atat, dar vei putea sa stii la ce detalii trebuie sa fii atent pentru a nu fi luat peste picior, incepem?

La ce o veti folosi?

Acesta este intotdeauna primul pas pe care trebuie sa il faceti atunci cand cumparati orice obiect, trebuie sa stiti clar la ce il veti folosi, daca il veti folosi in scop profesional sau pentru hobby-urile dumneavoastra, acest lucru va determina ce fel de materiale, pret si calitate trebuie sa luati in considerare.

Cati bani trebuie sa cheltuiesc?

Ar trebui sa cheltuiti ceea ce aveti cu adevarat nevoie, iar prin asta vreau sa spun ca nu primiti un ban pentru un banut, daca vreti calitate si durata de viata lunga la un cleste, ar trebui sa investiti bani, de la 20 EUR aveti deja modele foarte bune de luat in considerare. Daca, pe de alta parte, doriti doar un cleste pentru uz casnic sau ocazional, nu trebuie sa investiti atat de mult, pentru 10 - 15 EUR aveti alternative interesante. Cu siguranta va dati seama ca pentru 5 EUR in plus aveti o calitate profesionala .... nu?.

Din ce materiale ar trebui sa fie facute?

Cei mai multi clesti sunt confectionati din otel carbon de inalta performanta, putem gasi si clesti confectionati din otel crom-vanadiu, dar acest aliaj nu este ideal pentru acest tip de unealta. Finisajul este, de obicei, slefuit sau rectificat, iar clestii high-end sunt cromati pentru a le oferi un strat suplimentar de protectie.

Ce dimensiune ar trebui sa aiba?

Dimensiunile tipice ale acestor clesti variaza intre 150 si 200 mm. Aceasta este o gama de dimensiuni foarte practica, care se potriveste bine in orice mana, dar tineti cont de faptul ca acest tip de cleste se foloseste in mod normal cu o singura mana.

Ce tip de falca sa folositi

In general, acesti clesti sunt prevazuti cu o falca alungita, care ajuta la manevrarea eficienta a obiectelor si le poate extrage cu usurinta din spatii incomode, dar exista si falci scurte, care sunt folosite mai mult pentru bijuterii sau lucrari electronice. Toate acestea ar trebui sa aiba inca o canelura transversala fina pe toata lungimea maxilarului.

Accepti cookies? Citeste mai mult